Technikai segítségnyújtás: E-mail küldése
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp chat
B2B
Nem találtunk a keresésnek megfelelő terméket.
Hungarian flag HU
Szállítás

GYIK

Technikai adatlap

Cura 4.5 Creality 3d Nyomtató profilok

Kezdőknek - a 3D nyomtatás alapjai

Minden 3D nyomtatás egy tervezőprogramban létrehozott 3D modellel kezdődik. Számos könnyen használható modellező szoftver elérhető, melyek nagy része ingyenes.
Ezek az eszközök a 3D nyomtatási modellek létrehozásához szükségesek. Némelyikük valóban kezdő-barát felületű: 

 • Tinkercad: Szószerint milliónyi fájlt tartalmazó könyvtárának köszönhetően a felhasználók olyan formákra találhatnak, melyek a legmegfelelőbbek számukra és oly módon mesterkedhetnek ezekkel, ahogyan csak szeretnének. Remek módja annak, hogy megtanuld a 3D modellezést.
 • SketchUp: Ez egy másik nagyon jó tervezőprogram, mert fenntartja az egyensúlyt a használhatóság és funkcionalitás között, így ideális a legkülönbözőbb képzettségi szinttel rendelkező felhasználó számára.
 • Blender: Ez egy nyílt forráskódú szoftver, amely meredek tanulási görbével rendelkezik és ideális azoknak a felhasználóknak, akik úgy érzik, készen állnak arra, hogy áttérjenek az összetett 3D modellek tervezésére.

Van még egyszerűbb módja is a 3D modellek elkészítésének. Egyszerűen letöltheted a már elkészített modelleket és szeletelő szoftverbe helyezheted őket. 
Íme néhány weboldal és  ingyenes 3D modelleket tartalmazó weboldal:

 • Thingiverse: A Thingiverse egy közösség és mintákat megosztó platform, ahol 3D nyomtatható terveket fedezhetsz fel és oszthatsz meg.
 • Turbosquid: Ez az első számú hely, ahol 3D modelleket találhatsz. Hatalmas, fizetéshez kötött, tárházzal rendelkezik, de ha a keresőbe beírod a „free” keresőszót, akkor is több száz fantasztikus, ingyenes modellt találhatsz.
 • Free3d: Egy olyan hely, ahol megoszthatod az ingyenes 3D tervezeteket és azonnal letöltheted bármelyiket, amelyik elnyerte a tetszésed.

Amikor elkészültél a 3D modellel (tervezőprogramban, vagy letöltötted 3D archívumokat tartalmazó weboldalról), bele kell helyezned egy szeletelő (slicer) szoftverbe.
A szeletelő szoftverek a legegyszerűbb módja annak, hogy a 3D modellből nyomtatott végtermék legyen. Ezek a programok fogják a CAD modellt, rétegekre szeletelik vagy darabolják és a modellt G-kóddá alakítják.
A szeletelő szoftver ugyanakkor a 3D nyomtató beállításokat is például a hőmérsékletet, rétegmagasságot, nyomtatási sebességet, stb. a G-kódba foglalja.
Amikor a modell G-kóddá alakult, Micro-SD kártyára másolhatod (a legjobb választás a 8GB-os). Arra is vigyázz, hogy legfeljebb 7 betűt tartalmazó elnevezést adj meg neki.
A 3D nyomtató képes leolvasni ezt a G-kódot és rétegről rétegre elkészíti a modellt a G-kódban összeállított utasításokat követve.

A legjobb szeletelő szoftverek kezdők számára:

 • Ultimaker Cura: Szinte bármilyen 3D nyomtatóval kompatibilis mivel nyílt forráskódú szeletelő szoftver. A program ideális kezdőknek, mert intuitív és gyors. Mi több, nagyon könnyen használható.
 • Simplify3D: A Simplify3D nem csak rétegekre szeleteli a CAD-et, hanem a modellel kapcsolatos problémákat is kijavítja és lehetővé teszi a végtermék előnézetét, ami segít az egyéb problémák további azonosításában.
 • Slic3r: Ez a nyílt forráskódú szoftver valós idejű inkrementális szeletelést, 3D előnézetet és egyebeket tartalmaz. Ez az egyik legszélesebb körben használt 3D nyomtatási szoftvereszköz.  

Hogyan szerelj össze egy 3D nyomtatót?

A 3D nyomtató megvásárlásakor részletes összeszerelési útmutatót kapsz. A mellékelt útmutató ellenére az interneten is rengeteg videó elérhető, amelyek vizuális segítséget nyújtanak.
Minden 3D nyomtatóhoz külön-külön összeállítottunk egy listát a videókról:

Ha még mindig kétségeid lennének az utasításokat és videókat illetően, lépj velünk kapcsolatba az alábbi e-mail címen: info@azurefilm.com 

Rendelés elküldése és nyomkövetési szám

Az AzureFilm d.o.o. a csomagot DPD futárszolgálattal küldi ki. Az online megrendelés beérkezésétől számított 24 órán belül összeállítjuk a csomagot, majd a DPD átveszi a rendelést és általában 1-2 munkanapon belül kézbesíti Szlovénia területén valamint a Szlovéniával szomszédos országokba. Ha szükséged van a csomag nyomon követési számára, lépj velünk kapcsolatba a info@azurefilm.com weboldalon keresztül.

Nyomon követhetem-e a rendelésem állapotát?

Igen, nyomon követheted. A rendelés visszaigazolásával együtt, megkapjuk a nyomon követési számot is.
Írj e-mailt a info@azurefilm.com címre és kérd a nyomon követési számot, mi pedig elküldjük neked.
Jelenleg a DPD futárszolgálattal küldjük ki csomagjainkat.

Mikor szállítják ki a rendelésem?

A kifizetés ellenőrzését követően általában 24 órába telik míg a megrendelést feldolgozzuk és kiszállításra átadjuk. Ez az időintervallum nem vonatkozik hétvégékre és ünnepnapokra. A Csendes-óceáni idő szerinti 11 óra után történt rendelések csak a következő munkanapon kerülnek kiszállításra. Ha pénteken, 11 óra után rendelsz, a csomag hétfőn kerül kiszállításra.

Mely országokba szállítanak?

A megrendeléseket világszerte kiszállítjuk. Ha konkrétabb kérdésed lenne, kérjük lépj velünk kapcsolatba az info@azurefilm.com if címen.

Standard kiszállítás

Standard Kiszállítás (2-5 munkanap) - 4,27€ vagy 45€ feletti rendelések esetén ingyenes kiszállítás.

Nemzetközi kiszállítás

Európai Standard Kiszállítás (3-7 Munakanap)

Bár mindent megteszünk, hogy ezeket az időkereteket betartsuk, a forgalmas időszakokban előfordulhatnak változások és a szállítási idők tovább tarthatnak.
Előfordulhatnak olyan helyzetek is (rossz időjárási viszonyok, egyéni késések, helyi postai késések és technikai frissítések), melyek hosszabb szállítási időt eredményezhetnek.

Kell-e felhasználói fiókot regisztrálnom, hogy rendelést tudjak leadni?

Nem, ha nem szeretnél felhasználói fiókot regisztrálni, akkor rendelkezésedre áll a vendégként való vásárlás opciója.
Mindössze az elérhetőségi és szállítási adataidra lesz szükségünk!

Milyen fizetési lehetőségek állnak rendelkezésemre?

Bankkártyás vagy hitelkártyás fizetést is elfogadunk - VISA, Mastercard, Maestro kártyákról valamint PayPal, közvetlen banki átutalás és utánvétes fizetési lehetőség is rendelkezésedre áll.

Hol találom a rendelésem megerősítését?

Amint elküldted a rendelést, a vásárlás véglegesítésénél megadott e-mail címre visszaigazoló e-mailt kell kapnod.
Ha valamilyen okból kifolyólag nem kaptad meg az e-mailt, ellenőrizd a Spam (Levélszemét) mappát is.
Ha ezek után sem találod az e-mailt, kérjük jelentkezz be a fiókodba, hogy ellenőrizd, a megrendelésed feldolgozásra került-e.
Ha pedig ezek után is problémáid akadnak, lépj velünk kapcsolatba!

Hol találhatom a rendelésem?

A rendelésed a választott szállítási módnak megfelelő határidőn belül kell megérkeznie.
Ha ez a szállítási idő letelt és még mindig nem kaptad meg a rendelt termékeket, kérjük lépj velünk kapcsolatba az alábbi címen info@azurefilm.com.

Törölhetem-e a rendelésem?

A felhasználóknak jogukban áll a rendelés törlése azonban ha már átadtuk a futárszolgálatnak a csomagot, a megrendelőnek ki kell fizetnie a postaköltséget.

Rendelés elküldése után módosíthatom-e még ezt?

Amint leadod a rendelésed a lehető leghamarabb elkezdjük a feldolgozását, így ha úgy döntesz hogy változtatni szeretnél a rendeléseden, akkor hívj minket az alábbi telefonszámon 0038631718800 és minden tőlünk telhetőt megteszünk.
Azonban kérjük vedd figyelembe, hogy ha a rendelést már elküldtük, nem tudunk rajta változtatni, csak egy másik rendelést tudunk feldolgozni.

Nem működik a kedvezményes kupon kódom. Mi a teendő?

Először is ellenőrizd, hogy a kedvezményes kuponkódot pontosan úgy írtad-e be, ahogyan az megjelenik (odafigyelve a kis- és nagy betűkre) és ellenőrizd, hogy a kód érvényes-e még, nem-e járt lel.
Másodszor pedig ellenőrizd a kód felhasználásának feltételeit, ha a termék akciós vagy egy bizonyos kategóriába tartozik, előfordulhat, hogy a kedvezmény nem érvényes a megrendelt termékre.
Ha ezek ellenére sem működik, lépj velünk kapcsolatba a info@azurefilm.com címen és a kollégáink további tanácsokkal tud ellátni.

Rendeléskor felhasználhatok-e egynél több kedvezményes kuponkódot?

Nem, minden rendelésnél csakis egy kedvezményes kuponkód használható fel.

Mi a teendő ha rossz terméket kaptam, vagy egy termék hiányzik a rendelésemből?

Ha rossz terméket kaptál, lépj velünk kapcsolatba az alábbi e-mail címen info@azurefilm.com.
Küldj fotót a kapott termékről és mi ellenőrizzük, hogy valóban helytelen terméket kaptál-e kézhez.

Mit kell tennem ha vissza akarok küldeni egy terméket vagy ki akarom azt cserélni?

A termékek visszaküldését a szállítási dátumtól számított 7 napon belül fogadjuk el.
Amennyiben vissza szeretnéd küldeni a megrendelt terméket, kérjük írj nekünk e-mailt amiben feltünteted a számla sorszámát, a visszaküldés okát és írd meg, hogyan szeretnél a továbbiakban eljárni (termék cseréje, pénzvisszafizetés).
A terméket az eredeti csomagolásban kell visszaküldened.

Honnan tudhatom, hogy mikor lesz készleten a termékből, amit rendelni szeretnék?

A nagy kereslet miatt a webaoldalunkon található egyes termékek nagyon gyorsan elfogyhatnak!
Érdemes azonban visszanézned, mert az oldal rendszeresen frissül.
Ha az általad keresett termék több, mint egy hónapig nem elérhető, nyugodtan keress fel minket.

Kaphatok-e további információkat egy bizonyos termékről?

Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a termékleírások minél több információt tartalmazzanak, de ha valami különlegesebb információra lenne szükséged, akkor szívesen válaszolunk bármilyen kérdésedre, lépj velünk kapcsolatba az alábbi címen info@azurefilm.com.

Vállalnak-e garanciát a termékekre?

Igen, egyes termékekre a megrendeléstől számított 1 éves garanciát vállalunk.
Ez a nyomtatókra, nyomtató alkatrészekre és filamentekre vonatkozik.

Hogyan állíthatom helyre a jelszavamat?

Ha elfelejtetted a jelszavad, helyre kell állítanunk.

Hogyan tudok PLA filamenttel nyomtatni?

Az alábbi videóban megtekintheted, hogyan tudsz PLA filamenttel nyomtatni.
 

 

Hogyan tudok nyomtatni PETG filamenttel?

Az alábbi videóban megtekintheted, hogyan tudsz PETG filamenttel nyomtatni.
https://www.youtube.com/watch?v=wBtrybzcFFg 

PETG filament használható-e Ender 3 3D nyomtatón?

Igen, az Ender 3 típusú nyomtató remekül működik a PETG filamentjeinkkel.
220°C fokos extruder hőmérséklettel és  80/90°C fokos alátét hőmérséklettel nyomtatunk.
Nyomtatás előtt DimaFix spray-el permetezzük be a felületet.

Mi a filamentek helyes tárolási módja?

Nagyon fontos, hogy a filamenteket nedvességtől mentes, száraz helyen tárold.
A filament jól meghatározott módon kerül fel az orsóra, hogy ne gubancolódjon össze.
Ennek érdekében nagyon fontos, hogy a filament végét mindig az orsón lévő 2 lyukba helyezd.

A filamenteket a következőképpen tárolhatod:

 • Szigetelt fedéllel rendelkező dobozban - Ez biztosítja, hogy a doboz légmentesen záródik és megbízhatóan távol tarja a nedvességet. Vákuumos kézipumpát is használhatsz, hogy kiszívd a tárolóedényben maradt levegőt.
 • Hermetikusan lezárt dobozban, melyet a fedélen lévő körkörös gumitömítés elzár. 
 • Cipzáras és vákuumzáras zacskóban - a két legolcsóbb és legegyszerűbb módja a filament tárolásának. Egy 6 vagy 8 literes zacskóban könnyen elfér egy tekercs filament.

Szárazanyag tasakokra is szükséged lesz, hogy minimális szinten tartsd a tárolóedényekben lévő nedvességet.
Mi a szilikagél tasakokat ajánljuk. Ezek megbízhatóan elnyelik a nedvességet a levegőből és mikrohullámú sütőben vagy sütőben gyorsan újra megszáríthatóak így ismét felhasználhatod őket.
Ezek a tasakok különböző méretekben kaphatóak. Egy tekercshez körülbelül 50g elegendő, nagyobb tárolóedényekbe rakhatsz több tasakot. 

Miért tér el a modell az alaptervezettől?

A probléma akkor következik be, amikor a támasztékra kerül az első réteg, az alátétet pontosan a fúvókához kell helyezni így a termék szépen a támasztékhoz tapad valamint térjen el vagy ne kerüljön túl közel a támasztékhoz, hogy megakadályozd az anyag átjutását a fúvókán.

Mi az üveg támasztékra való nyomtatást és a DIMAFIX spray használatát javasoljuk:

https://www.youtube.com/watch?v=0q7gCeGFSqw 

Az első réteg miért nem tapad a nyomtatófelülethez?

A nyomtatási hibák 90%-át a nem megfelelő első réteg okozza. Ezért nagyon fontos, hogy ez tökéletesre sikerüljön.

 • Ellenőrizd, hogy a Live Z beállítás helyes-e. Ha nem tudod, hogyan néz ki egy tökéletes első réteg, nézd meg az alábbi képet..
 • Minden nyomtatás előtt tisztítsd meg a felületet, csak néhány percedbe kerül. Használj izopropil alkoholt. 

További információkért nézd meg az alábbi YouTube videónkat.

 

A nyomtatóm miért nem nyomtat tökéletes rétegeket?

Lehetséges okai:

 • A fúvóka hőmérséklete nincs megfelelően beállítva.
 • A fúvóka túl közel helyezkedik el az alátéthez.
 • Eldugult az extruder.

Thermal runaway error hibakód

Ez a hibakód akkor fordul elő, ha a hőmérséklet 45 másodpercnél hosszabb ideig 15°C-nál nagyobb mértékben csökken, hogy megelőzze az ellenőrizetlen felmelegedést és a téves hőmérséklet leolvasás esetén fellépő tűzveszélyt.

 • Ha a nyomtató hideg, nagy légáramlású helyiségben van (nyitott ablak mellett), helyezd át melegebb helyiségbe (20°C ennél magasabb hőmérsékletűbe) vagy egy olyan helyiségbe, ahol kisebb a légáramlás.
 •  Ellenőrizd a termisztor kábelt, a csatlakozóját és vizuálisan ellenőrizd, hogy a termisztor még mindig biztonságosan van-e elhelyezve a fűtőblokkbant.

Miért csíkos a 3D nyomtatási végtermék?

Általában a visszahúzás (retraction) hibás ezért a jelenségért.

 • 0.4 mm-es fúvókához 6 mm-es visszahúzás hosszt ajánlunk.
 • 0.6 mm-es, 0.7 mm-es és 0.8 mm-es fúvókához 8 mm-es visszahúzás hosszt ajánlunk.

A visszahúzás sebessége 80-100mm/s között mozog.
A csíkok miatt nedves filament is hibáztatható, amit szárítással könnyen megoldhatunk. A filamentet sütőben is megszáríthatod.

 

 

Mennyi a nyomtató várható élettartama?

Teszteléseink szerint a nyomtatónk átlagos élettartama 800 nyomtatási óra.
Amikor szervizelésre kerül a sor, leggyakrabban a hotend-et kell kicserélni és ezután még több száz órán át képes lesz a nyomtatásra.

Hogyan tisztítható & helyettesíthető a Creality 3D nyomtató extrudere és fúvókája (nozzle)?

A témával kapcsolatosan kérjük tekintsd meg az alábbi videónkat:

https://www.youtube.com/watch?v=mwVov4IBq_M

Milyen gyakran kell cserélnem a fúvókát?

Ha naponta nyomtatsz, a fúvókát 2 havonta kell cserélned.
A fúvóka elkopik, ha a szeletek elcsúsznak az alátéten vagy bizonyos filamentek kitágítják a lyukat (pl. a fehéren csillogó filamentek).
Egyéb PLA és PETG filamentek azonban nem koptatják túl gyorsan a fúvókát.

Hogyan szintezhető a CREALITY CR-10S PRO nyomtató?

Kérjük tekintsd meg az alábbi videónkat:

Melyik 3D nyomtató jobb - CR10 MAX vagy CR10S4?

A CR10Max sokkal jobb és sokkal precízebb, mint a CR10S4.
A CR10Max automata szintező BL szenzorral rendelkezik. Javított alátét fűtésssel (az alátét teljes felülete fűtött), filament és extruder hűtéssel felszerelt.
A nyomtató sokkal stabilabb és jobb minőségű nyomtatást nyújt.
A CR10Max új lemezzel rendelkezik gyorsabb és ugyanakkor csendesebb meghajtókkal.

Honnan szerezhetek ingyenes 3D nyomtatható modelleket?

Látogass el a következő weboldalakra:

Ender 3 és Ender 3 Pro közti különbségek

A Creality Ender 3 Pro az Ender-3 továbbfejlesztett változata.
MeanWell tápegységgel és új tárgyasztallal rendelkezik valamint újratervezett alumínium extrudálással.
Az Ender 3 Pro ugyanazzal a kiemelkedő teljesítménnyel büszkélkedhet akárcsak az Ender-3, de a továbbfejlesztett alkatrészek révén a Creality Ender 3 Pro stabilabb, tartósabb és kényelmesebb kezelhetőséget biztosít.
Az Ender 3 Pro újratervezett, sokkal stabilabb, 40x40-es alumínium extrudálást kapott az Y-tengelyes alaphoz. Ez biztosítja a nyomtatási folyamat stabilitását így jobb nyomtatási minőséget eredményez. 
Az Ender 3 Pro-hoz tervezett mágneses tárgyasztal teljesen eltávolítható, rugalmas és jobban tapad a felülethez. 

Miért nem tudok nyomtatni flexibilis filamenttel?

 

Ha problémád akadt a flexibilis filamentekkel való nyomtatás közben, valamint kattogó hangot hallasz, az azt jelenti, hogy a filament nedves és jó eredmények elérése érdekében meg kell szárítanod a tekercset.

Orsóink mérete és súlya

Az 1000 grammos orsó méretei: 6,5 cm x 20,8 cm . Az ilyen típusú orsó súlya 162 g.

A 2100 grammos orsó méretei: 10,8 cm x 20,8 cm . Az ilyen típusú orsó súlya 148 g.

cookie icon
Sütiket használunk az oldal használatának megértése szempontjából és azért, hogy javítsuk a felhasználói élményt. Ez magába foglalja a tartalom és hirdetések személyre szabását. Kattins itt. a sütik szerkesztéséhez vagy leiratkozásához. Az oldal további böngészésével vagy a jelen értesítés bezárásával elfogadod a sütik használatát.

Adatvédelmi beállítások

Webanalitika

Hirdetések

Webes sütik

Akár 5 terméket is kiválaszthatsz az összehasonlításhoz:

  Összehasonlít Összehasonlítás bezárása